Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 2 kanál porcukor
- 25 dkg vaj (a fele margarin is lehet)
- 50 dkg liszt
- 1/3-a a Budafok élesztőnek
- 1 kicsi tejföl
- só
A hozzávalókat tésztává gyurjuk és 3 vagy 4 cipóra osztjuk, attól függően milyen hosszú rúdakat akarunk belőle sütni.
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- rumba áztatott mazsola
- citrom levével meglocsolni a tölteléket (az eredeti recept a héját írja, de manapság nem tudjuk mivel permetezték le, szóval én ezért a levét szoktam felhasználni bele)
Kértek már tőlem részeges bejblit is. Arra plusszban locsoltam még rumot, úgy hogy az a tészta kerüljön a közepére, ahogy feltekerem és nagyon finom lett. :-)
Tetejét kenjük le olajjal felvert tojássárgájával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése